Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Diskuze

SKVRNA OD PROPOLISU

 Karolínka  23.2.2024 17:10

Nevíte někdo čím bych mohla vyčistit potřísněnou látku od propolisu? Zkoušela jsem to prát v pračce s normálním práškem a nepodařilo se mi to odstranit. Budu ráda za každou radu.

Odpovědět

Odpověď

Re: skvrna od propolisu
 Milda

Včely sbírají propolis z pupenů stromů a rostlin a používají ho jako těsnění malých mezer ve včelím úlu. Propolis je tmavě hnědá pryskyřice, která je velmi lepkavá a má tendenci znečistit oblečení a další materiály, se kterými přichází do styku. Propolis je rozpustný v alkoholu a také právě pomocí něj lze skvrny z textílií dostat. Nejdříve je potřeba z látky mechanicky odstranit co nejvíce propolisu, co to jde. Použít je k tomu možné lžíci nebo příborový nůž. Pak látku ponořte na 20 minut do technického lihu s obsahem alkoholu okolo 90% nebo více. Pak tkaninu vyndejte a znovu seškrábněte rozředěný propolis. Namočení do lihu a seškrábnutí opakujte ještě jednou. Pak si připravte dokončovací pastu ze sypkého prášku na praní a tekutého čističe na skvrny v poměru 3:1. Tuto pastu naneste na skvrnu od propolisu a důkladně ji vetřete do tkaniny, kterou pak namočte na půl hodky do vařící vody. Po této době tkaninu vyndejte a vymáchejte ji ve vařící vodě. Znovu naneste dokončovací pastu a nechte ji na prádle působit jdenu hodinu bez namáčení. Pak tkaninu vymáchejte v horké vodě a vyperte běžným způsobem v pračce na vysokou teplotu.

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Rozsireni mocove trubice

 Hric Alexandra

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho trva uzdravení neboli, kdy vse bude v normálu, po operativnim rozsireni mocove trubice..

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Hartol

 palo111

Dobrý den.Našel jsem na půdě pravděpodobně mýdlo. Celý nápis je HARTOL - odporučujeme Hartol ve spojení s teplou vodou použíti. Nic víc ani výrobce ani co to je ani rok. Velikost je 4 x 7 cm. Dokáže mě někdo říci zda je to opravdu mýdlo nebo něco jiného. Moc děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Mýdlo a šampon se sírou

 Mirka

dá se skoupit? kde? za kolik?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Mydlo s dehtem

 Martin

Dobrý den,
Nicméně na trhu se objevila novinka. Mýdlo s dehtem z borovicového dřeva, která nevykazuje toxické karciogenní známky jako uhelný dehet. Kontakt na prodejce WWW.BALINEUM.CZ.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dehtove medicialni mydlo ze Severoceskych tukovych zavodu, n.p. Usti nas Labem

 Alexandr

Bude to mozna nekomu k smichu, ale ja mam techto mydel doma jeste 5 v originalnim baleni snad z roku 1989, kdy mi to sem do Kalifornie poslala mama!:-)
Dnes mi je uz 67 a nekdy se mi objevi na pokozce obliceje takove flicky do cervena okolo meho dost mohutneho knira a mezi obocim, coz davam za vinu dotyku kovu z bryli.
Prosim o radu odbornika, jestli to "historicke" totalitni mydlo mohu jeste pouzivat, protoze ze sve zkusenosti po cca peti umyti timto mydlem oblicej, flicky okolo knira i mezi obocim mi zmizely a mam dobry pocit!
Je opravdu dehet obsazeny v tomto mydle natolik nebezpecny, ze by mohl mit karcinogenni ucinky?
Komunisti preci dbali o zdravi naroda uz podle stareho rceni "dej krave do drzky, ona ti da do dizky"!:-)

Predem dekuji za radu! Alexandr

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS