Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Diskuze

OPALOVÁNÍ A BÍLÉ MAPY NA ZÁDECH

 Pája  14.2.2024 17:04

Dobrý den,
na zádech se mi zač.července objevily bílé fleky, které vypadají jako velká mapa. Vypadají jako pigmentové fleky, ale jsou bílé... při pobytu na koupališti a po koupání doma v bazénu mi záda svědí a musím se až chvílema drbat, netuším co to je a jsem z toho nervozni. Nevypadá to moc hezky. Rozšiřuje se to docela rychle. Nejhorší to je když vylezu z bazénu a ležím zády na ručníku, začne to červenat a mapička se podráždí a na dotek je hrubá a lehounce vystouplá. I za horkého dne, kdy se potím záda zrůžoví. Marně scháním dobrého dermatologa, ale bohužel jsem žádného v okolí neobjevila.
Ještě dodám že bilá mapa se nikdy neopálí, spíš zrůžový a pak se po namazání zklid.mléka zklidní.
Děkuji za vaši radu.

Odpovědět

Odpověď

Re: opalování a bílé mapy na zádech
 Cempírek

Takto na dálku bych to tipnul na pityriázu (pityriasis versicolor). Pityriáza je specifický typ onemocnění kůže, které způsobuje kvasinka rodu pityrosporum. Pityriáza se projevuje právě tvorbou mapek s kontrastní změnou odstínu kůže do světla, proto má i ten dodatek v latinském názvu (versicolor - změna barvy). Nejlepší lék na pytiriázu je krém Pevaryl, který pityriázu vyléčí do dvou týdnů. Krém Pevaryl je jen na lékařský předpis, ostatně jako všechny účinné léky na kvasinková onemocnění kůže. Z volně prodejných léků by pak mohl pomoci Clotrimazol gel nebo sprej popřípadě i krém. Pokud se toho chcete opravdu rychle zbavit, tak se nevyhnete návštěvě kožního, který podle vizuálního vyšetření zvolí nejlepší léčbu.

Zdraví Cempírek

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: opalování a bílé mapy na zádech
 Paja

Dobrý den,
lékař mi předepsal Micetal gel, určil stejnou diagnozu jako vy.
Už druhý den pečlivě myju, každý den večer.Zítra ale odjíždím na dovolenou na Krétu, pomůže tomu moře?Čeho se mám vyvarovat? CLOTRIMAZOL MÁM DOMA, ZAČNU HNED MAZAT.
DĚKUJI MOC.
PETROVÁ

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: opalování a bílé mapy na zádech
 Cempírek

Cesta k moři bude naopak pro vyléčení pityriázy prospěšná, protože kvasinky, které ji způsobují nesnášejí slunce a na přímém slunci, vlivem UV záření, hynou a kůže se dostává do normálního barevného a zdravého stavu. Slunce nevyvolává ani žádné vedlejší účinky u léku Micetal. Slaná mineralizovaná mořská voda v této léčbě také nesmírně a blahodárně pomůže.
Čeho se ve středomoří vyvarovat:
I přesto, že jsou přímé sluneční paprsky v tomto případě na léčbu pityriázy prospěšné, tak ve středomoří je nezbytně nutné používat krémy s ochranným faktorem SPF, podle vlastních zkušeností s vaším fototypem pokožky. Pokud máte blond vlasy, modré oči a pokožku spíše světlejší, která má sklony na sluníčku rychle zčervenat, tak před sluněním použijte ochranný faktor vyšší než 35 a každé dvě hodiny ochranný nátěr opakujte a v době od 10 do 16 hodin se na slunce nevystavujte. Pokud máte pokožku normální, která se dobře opaluje nebo jste již opálená z domova, tak používejte ochranný faktor 16, nejlépe krém DayLong a postupně, jak budete postupně hnědnout, můžete ochranný faktor snižovat až na 8. I pro normální pokožku platí, že není dobré ji vystavovat slunečním paprskům v době od 12 do 14 hodin, kdy svit slunce obsahuje nejvíce UV záření.
Po návratu domů se objednejte v diabetologické poradně a nechte si preventivně změřit krevní cukr, protože výskyt kvasinkových a plísňových onemocnění, se kterými asi máte zkušenosti i z minula, když máte doma běžně Clotrimazol, souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi, což může být důležitým ukazatelem na počínající rozvoj cukrovky - diabetes mellitus a je nezbytné tuto nemoc buď vyloučit anebo ji začít rychle léčit.
Držím palce, ať se Vám dovča na Krétě bezvadně povede a vrátíte se domů svěží, šťastná a plná krásných dojmů z kolébky antické civilizace :-).

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Plíseň na zádech
 Pája

Dobrý den,
moje plíseň po těle a nehezké bílé mapy na zádech po týdenním pobytu u moře a na sluníčku zmizely. Krásně se opálili a vyléčily :-)
Pokud tento problém někdo má, vřele doporučuji.
Hezký den. :-)))
P.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Fleky na kůži
 Jan kykal

Dobrý den prosimvas mám na těle fleky a paní doktorka mi predepsala micetal spray ale neřekla mi jak ho mám aplikovat. Jestli se mám dříve osprchovat a potom nastrikat nebo obráceně moc děkuji Jan kykal

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Fleky na kůži
 Cempírek

Micetal sprej se používá jednou denně a to večer před spaním. Nanáší se na omytou a osušenou pokožku. Takže nejdříve osprchovat a pak nanést micetal.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

O volných radikálech a antioxidantech
 Věra Dědková

Dobrý den po návštěvě solária mě ve vystřihu udělaly bílé skvrny na kůži. Může se jednat o plíseň mám stach ,aby to nebyla ztráta pigmentu viliago. Děkuji

Přiložený obrázek | Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: O volných radikálech a antioxidantech
 Cempírek

Podle fotografie to může být jak vitiligo, tak i pityriasis versicolor. Pro upřesnění budete muset zajít do ordinace kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Kde koupit konopny olej v praze

 Sanja Bačić

Ihave cancer and wont by your Češko Konopny olej. My friend iz bying and say is very good, pleas take me adress where is bying . Ilive in Zagreb,Croatia, thanks!

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Konopný olej

 Jsem Jennifer Onno

Konopný olej je rostlinný olej získávaný lisováním semen rostlin rodu konopí (Cannabis). Olej lisovaný za studena je tmavě až světle zelený, s příjemnou oříškovou chutí a vůní. Čím tmavší barvu olej má, tím se chuť a vůně blíží k "travnatější".
Rafinovaný konopný olej je čirý a bezbarvý, se slabou vůní a chutí, a postrádá přírodní látky - vitaminy a antioxidanty. Rafinovaný olej se používá hlavně pro výrobky k péči o tělo. V menší míře však také nachází uplatnění také při výrobě mýdel, šamponů a čisticích prostředků.

Konopný olej má vysokou nutriční hodnotu díky poměru omega-6 a omega-3 esenciálních mastných kyselin 3:1, což odpovídá rovnováze vyžadované lidským tělem.
Konopný olej se vyrábí z "nedrogových" (technických) variet konopí setého (Cannabis sativa).
cs.wikipedia.org/wik…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vodnaté puchýře na nohou

 jaroslav cerny

Moje maminka ma na nohou vodnate puchyre asi ve velikosti 20korunove mince.Jsou 2 az 3 dohromady na obou nohach.Kdyz jeden splaskne a tekutina vytece,pocase se ukaze opet nekde jinde na noze.Toto se opakuje stale dokola.
Lekar se vyjadril ve smyslu problemu s ledvinami.
Musim pripomenout ze mamince je 86 let.Znama je skutecnost ze ma cystu na ledvine.Jestli jde o souvislost?
Ma nekdo podobny problem?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS