Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Diskuze

KOLÍSÁNÍ KREVNÍHO TLAKU

 ing.Jiří Rybička  7.3.2024 13:26

Je mi 81 roků.Jsem 16 let diabetik 11 typu.Užívám glukophage 1000.Celý život jsem měl velmi nízký krevní tlak.V posledním roce mi začíná tlak kolísat i během dne od 120/65 až krátkodobě 170/85.Zvýšení tlaku bez zjevné příčiny někdy je několikrát za den doprovázené nahlým zpocením a potom lehkým mražením v zádech.Po nasazení léku Termisarton se dostavily silné deprese a na doporučení psychiatra léčba byla přerušena nahrazena Cipralexem a nakonec Neurolem0.25 jeden denně. Kolísání tlaku pokračuje.

Odpovědět

Odpověď

Re: kolísání krevního tlaku
 Cempírek

Takové výkyvy v krevním tlaku může způsobovat věk. Opotřebení cévního systému a ztráta jeho elasticity je přirozeným příznakem stárnutí. Doporučuji sjednat si schůzku s kardiologem, ten vám zapůjčí přístroj, který bude neustále sledovat váš krevní tlak a srdeční činnost a lékař tak bude moci lépe diagnostikovat příčinu těchto výkyvů. Vsaďte na jistotu a nechte se takto vyšetřit na kardiologii.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Kolísání krevního tlaku
 Hana

Dobrý den, užívám na tlak ramipril 10 mg. Ráno mívám někdy ihned po pohybu tlak 160/70, potom rychle klesne na 130/65 a během dne v klidu mám tlak kolem125/55. Když tlak změřím hned po pohaybu,třebapo vyjítí schodů, tak je tlak 1350/70< ale během dne někdy i 100/50. Jwe mi 70let. Jer to normální? Jaké je normální kolísání krevního tlaku? V klidu ho celkem mám stabilní, ale připohybu? Děkuji zaodpověď.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Kolísaní krevního tlaku
 Pavel Solař

V říjnu jsem absolvoval katetrizaci zjištěna zúžená tepna zaveden sten nasazeny léky trombex,bisoprolol citalec a anopirin ráno tkak 128/72 tep 65 dopoledne klesne na 103/68tep 50 a odpoledne a večer zase v normě Večer beru rusocard,finpros a urorec na prostatu Mám potíže zadýchávám se někdy méně a někdy přes den více hlavně při námaze.Začalo to v dubnu nesnesl jsem přímé slunce nyní je to trochu lepší ale necítím se jako před tím.Je mi 72 let Deěkuji předem za odpověd.Solař Pavel

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: kolísaní krevního tlaku
 oldřich šubrt

jestli pomůže paprička při kolísání krevního tlaku 176 horní a 140poklesu dolní stále okolo7O

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Kolísavý krevní tlak
 Marta

Dobrý den beru půl roku Agen 5mg. A během dne se mi tlak pohybuje ráno 90/53odpoledne 116/74vecer 138/83mam zmrzlé nohy občas mě bere zimnice a potí se mi dlaně i chodidla mám křečové žíly a beru detralex.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Kolísavý krevní tlak
 Kamča

Zkuste lék užít v jinou denní dobu. Posuňte užití léku o 6 hodin.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Kolísavý krevní tlak
 Petr Lidmila

Dobrý den.
Občas mám takové stavy ,že mi je blbě.
Mimo jiné beru léky na snížení krevního tlaku.
Dlouhodobě mám tlak tedy v pořádku.
Schválně jsem si měřil tlak krve ve chvílích,
kdy mi je zle.
Zajímavé je,že v tu chvíli mám tlak výrazně vyšší.
Tak po hodině se mi udělá dobře a i tlak se vrátí
na původní hodnotu.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Kolísavý krevní tlak
 Julie

Dobry den chci se zeptat,mela sem vysoky krevni tlak ,doktorka rekla hypertenze,takze tabletky rano prestarium 5 mg,concord,vecer prestarium neo plus agen,mesic uz to beru ,ale ted mam tlak 119 na 82 nekdy 110 na 75 az 70 je to v pořadku? Děkuji za odpověd,

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Kolísavý krevní tlak
 Petr

Dobrý den, neustále jsem měl potíže s vysokým krevním tlakem, bral jsem lék Tarka.
Přešel jsem k jinému lékaři a ten mi předepsal kombinaci léků Betaloc 50, Tritace 10 Rawel a Tenaxum na ráno a Zorem 10 + Sortis 20 na večer.
Tlak se mi upravil, ale stejně se mi občas stává, třeba 1x za tři měsíce, že mi tlak náhle vyskočí. Běžně mívám 135/80 a v tom popsaném tlakovém excesu mi tlak vskočí na 200/95. Nejvíce mi lítá to horní číslo tlaku (stolický), někdy během půl hodiny i o 70 jednotek.
Děkuji za radu

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Kolísavý krevní tlak

 Pavla Málková

Dobrý den! Prosím o radu. Mám výše uvedený problém. Někdy tlak 130/70, jindy 160/90, podle toho, jestli jsem psychicky v pohodě nebo řeším nějaký problém. Taky, když jdu na vyšetření k lékaři. Lékařka mi předepsala tablety TRITACE ramiprilum 2,5 mg. Jsou při mém problému vhodné?
Děkuji za radu. Pavla Málková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kolísavý krevní tlak příznaky

 Anna

Dobry de, chci se zeptat,kdyz uzivam pul tablety prestarium neo combi denne na vysoky tlak,protoze mi zjistili tlak 179/110 a momentalne se muj tlak pohybuje cca 116/75,nekdy cca 125/82.Ale behem dne vetsinou do obeda spadne tlak nekdy na cca 90/60,jestli uz se jedna o kolisavy tlak.Nekdy i kdyz obcas mam tlak cca 130/79.Skoro porad mepoboliva hlava na spancich a na temeni hlavy.Doktor to pricita krcni pateri,s kterou mam problemy.Dekuji za odpoved

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kolísavý krevní tlak

 Jana

Prosím chtěla bych vědět,zdali opravdu je vhodné používat při kolísavém krevním tlaku skořici,Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS