Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Diskuze

JAK VYČISTIT TUKOVÝ SEKRET.

 Zdravím  23.1.2024 8:42

Dobrý den, mám problém s pletí (akné) a chtěla bych se zeptat jak mám dohromady užívat tablety řasy chlorella a ActivAloe a jestli je třeba vyřadit nějaké léky či doplňky stravy, aby ledviny a játra nebyly příliš zatíženy. Momentálně užívám (antikoncepci, léky na vysoký tlak a jako doplněk stravy Viaderm). Vím, že léky na vysoký tlak vyřadit nemohu :D

Odpovědět

Odpověď

Re: Jak vyčistit tukový sekret.
 Cempírek

Při užívání chlorelly a activ aloe můžete užívat i své současné léky a doplňky stravy. Pokud máte akné, tak bych vám doporučil trochu experimentovat s antikoncepcí. Některá antikoncepce dokáže zmírnit projevy akné. U každé ženy na akné zabírá jiná antikoncepce a některé pilulky proti početí akné dokonce vyvolávají. Prodiskutujte možné varianty se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Jak vyčistit tukový sekret.
 Zdravím

Děkuji za odpověď. Antikoncepce mi projevy akné trochu zmírnila, ale stále mi ty zatracené pupínky hyzdí vzhled. Chtěla bych ho úplně vyléčit. Ani tu antikoncepci už bych nechtěla užívat a zaujala mne tady právě ta detoxikace jater. Chtěla bych vyzkoušet tu kombinaci Chlorelly a Activaloe, jen nevím jak to dohromady užívat.

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Kolagen na akné

 Janiška

Zdravím,
ráda bych všem co se trápí s akné i s léčbou jizviček po něm doporučila kolagenový nástřik, je to ošetření kolagenem, spojené ještě s aplikací kys. hyaluronové, maska a masáž. Dělají ho v pražském Bodyfactory, paní Hedvika Baťhová. Moje projevy akné přetrvávající i ke třicítce, kolagen pomohl celkem obstojně zvládat a já jsem konečně šťastná! Kombinuju ještě se zdravou stravou a bylinkami a přírodními věcmi, ale ten kolagen to dotáhl! :-)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Akné

 Andrea

Dobrý den,
je mi 17 let a už od těch 11 let mě trápí akné. Mezi 13-15 rokem to bylo ze všeho nejhorší a myslela jsem si, že tím to hasne... Ale omyl. Od 16 let se mi už sice přestali dělat vředy (i když občas nějaký ještě vyraší), ale zůstaly mi pozůstatky (na nose, líčkách a čele). Nevím jestli to nazvat jizvami nebo rozšířenými póry, ale je to opravdu nehezké a nejde to zakrýt ničím. Krom toho se mi sem tam udělá ještě nějaký ten vřídek, ale především mám hodně podkožního tuku (nemyslím si, že jsou to mílie, ale vymáčknout to taky moc nejde a je toho dost a je to dost velké a viditelné). Opravdu už nevím, co s tím mám dělat. Čistím si pleť 2x denně, ráno a večer. Vždy dělám to, co mi řekla kosmetička (mlíčko - nechat působit a pak smít vodou, pleť. vodu a nakonec na večer krém na hydrataci). Jenže nic se neděje a připadá mi, že se vše ještě víc zhoršuje. Byla jsem 2x u kožní, a ta mi vždy předepsala nějaký chem. roztok, který byl taky bez úspěchu. Brala jsem spirulinu, zinek a podobné doplňky stravy a také nic. Jediné, co mi kdysi pomáhalo bylo slunce a aloe vera. Takže se v tom snažím pokračovat, ale je to opět bez reakce. Opravdu už nevím, co s tím, a tak mě napadlo, že třeba někdo na internetu bude mít stejný problém jako já a zná řešení. Předem děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Játra a akné

 petra

Zdravím, je mi 27 a také mám akné hlavně kolem úst, ale i na hrudníku a na zádech.
Kolem úst to údajně je hormonální nerovnováha tak jsem začala cvičit hormonální jógu a objednala si kořen smldince chlupatého na rovnováhu. Doufám, že mi to konečně pomůže, ale pleť mám spíše suchou tak necím kde se ten maz bere.
A nejspíš si pořídím bylinky na na vyčištění jater.
Někdo bere hormonální antikoncepci, ale to pouze přehluší problém a po vysazení se to opět zhorší a to si nemyslím, že je dobré předepisovat kvůli pleti a ne jako ochranu před otěhotněním. Hodně štěsrí v boji s akné

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pomoc

 zdenka

prosim nevite nekdo jak se vyrabi smolna mast byla bych vam velice vdecna mela jsem ji jeste po pratete jenze dosla a ja bohuzel nemam recept a nikde nedokazu zjistit jak si ji zase vyrobit prosim o pomoc (smolna mast nebo nekdo rika mast ze smůly)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rada

 Eva

Muze souviset to ze mam nyni silne akne s trombozou nyni mam i ostruhy jsem na warfarinu.Vypada to jestli me problemy nenastaly po zavedeni Mireny.Dekuji za odpoved

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Chronicke akne

 ahoj

Jo akne tezsi formy to je pruser, lecba pripomina spis samanstvi, kdy kazdy kdo uz prosel zakladni serii leku (napr. Mirka zde v diskusi) nejspis potvrdi ze to dlouhodobe nefunguje.
Nicmene antibioticke masti kratkodobe nez vznikne rezistence by pomoct meli, chce to proto nevynechavat a vytezit z toho maximum nez se snizi ucinek - vyuzijte toho ze namazana kuze (tyto pripravky jsou obvykle proste nechutny jak cichove, konzistenci tak hlavne mizernym pocitem pri noseni - bohuzel) vam pripomene abyste na ni nehrabali, to je nejdulezitejsi nerejt do toho, kdyz to delate dlouhodobe (roky) tak se to nakonec nemile projevi. Vim ze se to lehko rekne (nikdo nechce chodit se zlutejma pupinkama na ksichte), tak mazejte antibiotikama nebo vysusujte tea trea olejem nebo proste trpelivosti hlavne je nechte vyhnit prirozene, jinak se nezahoji a i kdyz ho oddelate stejne tam zustane, jak je videt po zhojeni - dostanete se akorat do kolotoce.
Stesti v nestesti mastny kuze je ze je odolna, tim ze je promastena bohuzel zpusobuje akne, ale dlouho odola vzniku jizev a poskozeni, pokud to ale neprekonate ze do toho budete zasahovat, tak se za 1) nikdy nevylecite 2) ponesete nasledky. Kdyz uz zasahovat tak jedine pres kapesnik! Osobne to resim tak ze kdyz uz to nekde nezvladnu a zasahnu tak to misto pak prelepim naplasti - nedrazdi me to a vyresi se to samo.
Co v clanku padlo je mozna pravda, sam jsem si chvili myslel ze to bude stravou, ale ted kdy jsem tomu uz dost obetoval, si to myslet prestavam.
Co se tyce te emocni/psychicke stranky, to se da proste rict o jakekoli nemoci - navic akne obvykle zacina v puberte - tedy kdy nejde o nejaky emocni / psychicky problem a az casem na zaklade probihajiciho (rekneme normalniho pro dospivajici) akne se z toho stava pochopitelne psychicky problem - proste podpasovka.
Vsem stizenym drzim palce, preju hodne vule, sebeovladani a trpelivosti, at to vy (i ja) vydrzite a prekonate, opravdu z celeho srdce.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Huráá

 Štěpánka

Konečně jsem našla skvělý článek o akné,který jsem dlouho hledala.Kde se nepíše pořád to samé,ale někdo poukázal na pravdu pravd.Vyčistit játra a zvýšit si nízké sebevědomí a akné bude mizet.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Mozno vam to pomoze

 Mirka

Dnes mam akurat 27 rokov,..s akne som problem nikdy nemala, ani v puberte, moja plet bola zavidenia hodna. V decembri minuleho roku, 2011, sa mi zacala tvorit jemna krupicka na tvari, konkretne na brade a sankach..nevsimala som si to, no po case mi to prerastlo do hnisavych vyrazok. Cela moja brada, teda cela spodna cast tvare bola vykvitnuta ako lalia, nahnisana. Rozhodla som sa ist ku koznej,...presla som eryfluidom, duac gelom (ktory mi prekrasne spalil tvar), zinerytom a podobne. Poslala ma na kadejake vysetrenia, a samozrejme, ako inak, vsetko bolo negativne, bola som uplne zdrava. Minuly vikend som sla s kamoskou na chatu, ona mi povedala, ze mala to iste, ze sa liecila dokonca v nemocnici na to, kde jej odobrali vzorku pokozky a predpisali jej mast. Ta mast sa vola tertacyklin siran pasta. Je to mast pieskovej konzistencie. Pozicala mi to. Pouzivam to par dni, a cuduj sa svete, ono to pomaha ! Okrem toho som si este zakupila mydlo protex, miraclean zinkovu pletovu vodu a vitaminy-zinok a dermabion. Ta mast sa vyraba v lekarni a je myslim na predpis. Zatial som nemala ziadne neziaduce ucinky...Teda ak najblizsie pojdete ku koznemu lekarovi, skuste mu spomenut tu mast, mozno pomoze aj vam..drzim palce

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kvasnice na akné

 Adéla

Chtěla jsem se zeptat, jestli jsou skutečně účinné kvasnice na akné? Slyšela jsem od několika kamarádek, že ho jedí a mají prý po tom lepší pokožku. Poradíte mi prosím jak to ve skutečnosti je s kvasnicemi na akné nebo droždím na akné? Děkuji, Áďa.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS